Krehké kokosové rožky
24. 9. 2025
Klasikou sú najmä vanilkové rožky, ale tento recept vás ľahko presvedčí o tom, že nahradiť orechy kokosom nie je vôbec zlý nápad.
Ingrediencie:
- 4 šálky jemného strúhaného kokosu
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky cukru
- 1/3 šálky mlieka
- 220 g mäkkého masla
- 2 vajcia
- 1 PL vanilkového cukru
- 1 PL prášku do pečiva
- práškový cukor na obalenie
Postup:
- V kuchynskom robote vyšľahajte zmäknuté maslo.
- Pridajte všetky zvyšné prísady, teda kokos, múku, cukor, vajcia, mlieko, prášok do pečiva a vanilkový cukor, a spracovávajte.
- Keď vznikne kompaktné a mäkké cesto, preneste ho na dosku poprášenú múkou.
- Cesto by sa nemalo lepiť na ruky, a keď ho vyvaľkáte do valčeka a ohnete, nemalo by praskať.
- Pokiaľ praská, pridajte ešte trochu mlieka. Pokiaľ sa vám cesto lepí na ruky, použite viac múky.
- Z cesta odlamujte malé kúsky, vytvarujte ich v dlaniach do guľôčky a potom rozvaľkajte medzi dlaňami na valčeky.
- Tie potom ohnite tak, aby ste vytvorili tvar rožka.
- Kokosové rožky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Predhrejte si rúru na 170 °C.
- Pečte približne 20-25 minút v závislosti od veľkosti rožkov, kým spodná časť nezačne zlátnuť.
- Vyberte cukrovinky z rúry a nechajte mierne vychladnúť.
- Ešte teplé rožteky na záver obaľte v práškovom cukre

Recepty na kokosové rožteky nie sú jediné. Cukrovie z kokosu môže mať mnoho podôb, napríklad guľôčky, pusinky či linecké. Načerpajte inšpiráciu aj na ďalšie druhy z našich receptov na cukrovinky s kokosom.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta