Krehké rožky s vanilkou a škoricou

24. 9. 2025

Vanilka a škorica sú korenia, ktoré máme s Vianocami spojené najviac. Skúste ich kombináciu v týchto vynikajúcich lahodných cukrovinkách.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g mletých vlašských alebo lieskových orieškov
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na obalenie

  • 50 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička mletej škorice (voliteľné)

Postup:

  1. Maslo a práškový cukor vyšľahajte do nadýchanej peny.
  2. Pridajte namleté orechy, vanilkový extrakt a škoricu, miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  3. Na záver po častiach pridávajte preosiatu múku a vypracujte v cesto.
  4. Cesto rozdeľte na tretiny, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte hodinu odležať v chladničke.
  5. Predhrejte rúru na 175 °C.
  6. Vyberte prvú časť cesta z chladničky.
  7. Odlamujte malé kúsky cesta a vytvarujte ich do tvaru rožka či polmesiaca.
  8. Vanilkové rožteky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Opakujte aj so zvyšným cestom.
  10. Pečte približne 10-12 minút, kým okraje ľahko nezhnednú.
  11. V malej miske zmiešajte lyžičku mletej škorice, vanilkového cukru a práškový cukor.
  12. Ešte teplé cukrovinky obaľte v škoricovom cukre.
zdroj: lacuisinedegeraldine.fr

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (43 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *