Krehké rožky s vanilkou a škoricou
24. 9. 2025
Vanilka a škorica sú korenia, ktoré máme s Vianocami spojené najviac. Skúste ich kombináciu v týchto vynikajúcich lahodných cukrovinkách.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských alebo lieskových orieškov
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na obalenie
- 50 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička mletej škorice (voliteľné)
Postup:
- Maslo a práškový cukor vyšľahajte do nadýchanej peny.
- Pridajte namleté orechy, vanilkový extrakt a škoricu, miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Na záver po častiach pridávajte preosiatu múku a vypracujte v cesto.
- Cesto rozdeľte na tretiny, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte hodinu odležať v chladničke.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Vyberte prvú časť cesta z chladničky.
- Odlamujte malé kúsky cesta a vytvarujte ich do tvaru rožka či polmesiaca.
- Vanilkové rožteky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Opakujte aj so zvyšným cestom.
- Pečte približne 10-12 minút, kým okraje ľahko nezhnednú.
- V malej miske zmiešajte lyžičku mletej škorice, vanilkového cukru a práškový cukor.
- Ešte teplé cukrovinky obaľte v škoricovom cukre.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta