Krehké vianočné matcha sušienky
24. 9. 2025
Nádherne zelené vianočné sušienky krásne vonia a majú príjemne horký nádych vďaka použitému matcha prášku. Ak chcete, môžete ich namočiť do čokoládovej polevy pozri foto nižšie pre ešte lepšiu chuť a krajší vzhľad.
Čo budete potrebovať
- 2 šálky hladkej múky
- 1–2 lyžice matcha prášku
- 1⁄2 lyžičky soli
- 1 šálka masla izbovej teploty
- 1⁄2 šálky práškového cukru
Postup
- Do misy preosejte múku, matcha prášok a soľ.
- V mise mixéra ušľahajte maslo a práškový cukor do nadýchanej hmoty.
- Pridajte múčnu zmes do mixéra a pomaly miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Cesto vyberte z misy a vytvarujte ho do kláta s priemerom cca 5 cm.
- Ohorok cesta zabaľte a vložte ho do mrazničky na 30 minút alebo kým nestuhne na dotyk.
- Cesto nakrájajte na kolieska s priemerom 0,5 cm a kolieska pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie, cca 2,5 cm od seba.
- Pečte v predhriatej rúre na 160 stupňov Celzia po dobu 16 až 18 minút (alebo pokiaľ cukroví nezačne zlátnuť okolo okrajov), v polovici doby pečenia otočte plech.
- Cukroví Ihneď vyberte z plechu a nechajte vychladnúť na mriežke.
- Pokiaľ chcete, môžete jednu polovicu každej sušienky namočiť do čokoládovej polevy a nechať stuhnúť.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe alebo dobre zabaľte a zmrazte.
- Dobre vychladené cesto je možné pred pečením tiež vyváľať a nakrájať na požadované tvary.

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na vianočné pečivo zo masti . Cukrovia má vďaka maste vláčnu konzistenciu, výraznú chuť a nie je suché. A to stojí za vyskúšanie!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta