Kysnuté rožteky s tvarohovou náplňou
24. 9. 2025
Tvarohovú náplň môžete použiť nielen do buchiet, ale aj do rožkov. Je to veľmi ľahké!
Ingrediencie:
- 4 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky teplej vody
- 1/2 šálky masla + na potretie
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky mlieka
- 2 vajcia
- 1 PL sušeného droždia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Tvarohová náplň
- 250 g tvarohu
- 50 g cukru
- 1 vajce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
Postup:
- Droždie rozpustite vo vode a dajte bokom.
- V mixéri zmiešajte rozpustené maslo, cukor a soľ.
- Rozšľahajte vajcia a pridajte ich do maslovej zmesi.
- Vmiešajte mlieko a zmes droždia.
- Pridajte múku a vypracujte v cesto.
- Z cesta vytvarujte guľu a vložte ju do misy.
- Nechajte kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
- V medziobdobí si pripravte tvarohovú náplň.
- V mise jednoducho dôkladne zmiešajte tvaroh, cukor, vajcia, vanilkový cukor a škoricu.
- Vykysnuté cesto rozdeľte na štyri rovnako veľké časti.
- Každú časť rozvaľkajte do kruhu a ten nakrájajte na trojuholníky.
- Na koniec každého trojuholníka dajte lyžicu tvarohovej náplne a zrolujte smerom k špičke.
- Položte na plech na pečenie a nechajte ešte približne 20 minút kysnúť.
- Pred vložením do rúry rožky potrite rozpusteným maslom.
- Pečte v rúre predhriatej na 170 °C dozlatista, približne 10 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta