Linecké cukrovinky z pohánkovej múky
24. 9. 2025
Ďalším variantom, ktorý môžete vyskúšať, sú zdravé linecké cukrovinky s pohánkovou múkou. Chcete si vyskúšať, ako také pohánkové linecké chutí? Poďte to skúsiť!
Čo budete na linecké cukrovinky potrebovať?
- 200 g pohánkovej múky
- 150 g pšeničnej celozrnnej múky
- 250 g masla
- 110 g trstinového cukru
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- strúhanú kôru z jedného citróna
- domácu marmeládu podľa chuti na spojenie
Ako cukrovinky s pohánkovou múkou pripravíte?
- Pomocou tyčového mixéra rozmixujte trstinový cukor na jemný prášok.
- Maslo utrite so žĺtkami a trstinovým aj vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú kôru a múku.
- Vypracujte hladké cesto a zabaľte ho do potravinárskej fólie. Cesto nechajte odležať v chladničke do druhého dňa.
- Cesto vyvaľkajte za použitia potravinárskej fólie, aby nebolo nutné používať ďalšiu múku na pomúčenie.
- Na vykrajovanie môžete použiť klasické vykrajovače, ale rovnako aj špeciálnu formu.
- Cukrovinky pečte v predhriatej rúre na 150 °C do ružova.
- Celozrnné linecké cukrovinky ešte viac vyniknú v kombinácii s netradičnou šípkovou marmeládou.
Cukrovinky z pohánkovej múky sú krásne krehké už po upečení, takže nie je potrebné nechať ich odležať.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta