Linecké pečivo pre vegánov
24. 9. 2025
Akonáhle ochutnáte tento recept, toto vegánske linecké pečivo si zamilujete.
Budete potrebovať:
- 2 hrnčeky mandľovej múky
- ½ hrnčeka mletých vlašských orechov
- 1 lyžička škorice
- ½ lyžičky mletého klinčeka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- ¼ lyžičky morskej soli
- ½ hrnčeka oleja – kokosový, sezamový či slnečnicový
- ½ hrnčeka agávového nektáru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- malinový džem
Postup prípravy:
- Najskôr si predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Do misy dajte múku, škoricu, klinčeky, orechy, soľ a prášok do pečiva – všetko zmiešajte.
- Do sypkej zmesi pridajte olej, agávový nektár a vanilkový extrakt.
- Všetky suroviny poctivo zmiešajte tak, aby sa dokonale prepojili.
- Akonáhle je cesto hotové – nelepí sa a je z neho kus hmoty, vložte ho aspoň na 15 minút do chladničky.
- Potom si pripravte plech na pečenie s papierom na pečenie.
- Cesto vyvaľkajte asi na 4 milimetrové pláty a vykrajujte tvary podľa chuti.
- Nakoniec dajte plech do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov asi 7 minút.
- Po upečení nechajte linecké pečivo vychladnúť.
- Neskôr spojte vždy dva kusy k sebe pomocou malinového džemu.
- Uchovávajte na chladnom mieste.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta