Linecké pečivo s marcipánom
24. 9. 2025
Tento recept ocenia všetci, ktorí milujú linecké cesto, ale jeho výrobou nechcú tráviť veľa času.
Recept je jednoduchý a navyše obsahuje výborný marcipán, ktorý dodá lineckým cukrovinkám extra vzhľad aj chuť!
Ingrediencie
- 1–2 balenia lineckého cesta (kúpite v potravinách)
- Marcipán (napr. od firmy Dr. Oetker)
- 1 vajce (žĺtok)
- cukrárska posýpka
Postup
- Z lineckého cesta vykrojte najrôznejšie tvary. Záleží čisto na vás, či to budú hviezdičky, kolieska a pod.
- Predhrejte si rúru na 180 °C a vykrojené tvary dajte piecť na 6–8 minút. Pečivo strážte a vyberte ho, akonáhle začne ľahko zlatnúť.
- Nechajte upečené pečivo vychladnúť a pripravte si marcipánovú hmotu.
- Hmotu vyvaľkajte a vykrojte z nej rovnaké tvary, ako sú tie, ktoré ste upiekli.
- Pečivo potrite vyšľahaným žĺtkom a prilepte naň marcipán.
- Marcipánové pečivo môžete na záver ozdobiť cukrárskou posýpkou.
- Máte hotovo!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta