Linecké slané vianočné pečivo
24. 9. 2025
Máte radi klasické linecké pečivo? Potom pre vás máme jeho druhú variantu, a to v slanom prevedení.
Vyskúšajte náš zaujímavý recept a pochutnajte si na slaných lineckých cukrovinkách.
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky
- štipka soli
- 1 žĺtok
- 4 lyžice studenej vody
- 125 g masla
Postup
- Múku preosejte do misy, pridajte, na kocky nakrájané, zmäknuté maslo, vodu, soľ, žĺtok a vypracujte hladké cesto, z ktorého utvorte malý bochník.
- Cesto dajte oddýchnuť do chladničky, a to minimálne na hodinu. Ideálne nechajte cesto v chladničke do druhého dňa.
- Následne cesto vyvaľkajte, vykrojte z neho kolieska, hviezdičky alebo akýkoľvek iný tvar, naskladajte všetko na plech, vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry, predhriatej na 180–200 °C.
- Hotové slané vianočné pečivo spoznáte tak, že sú okraje ľahučko hnedkasté. Po upečení nechajte vychladnúť a zlepujte ľubovoľnou slanou náplňou.
- Skvelá je napríklad cesnaková či syrová nátierka alebo napríklad šunková pena. Jednoducho použite slanú náplň podľa svojho uváženia.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta