Luxusné šuhajky z Ľadových gaštanov

24. 9. 2025

Na prípravu tohto nepečeného pečiva môžete bežne použiť čokoládu na varenie či horkú čokoládu. Mnohí ale tvrdia, že najlepšie je rozpustiť Ľadové gaštany.

Ingrediencie:

Čokoláda

  • 200 g Ľadových gaštanov
  • 80 g stuženého rastlinného tuku
  • 1 PL práškového cukru
  • 1 PL nesladeného kakaového prášku

Náplň

  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 120 g práškového cukru
  • 60 g stuženého rastlinného tuku
  • 50 ml rumu

Postup:

  1. V hrnci na miernom ohni rozpustite tuk a zmiešajte ho s rumom, cukrom a orechami.
  2. Všetko dôkladne premiešajte.
  3. Keď zmes zhustne, odstavte ju.
  4. Po vychladení z orechovej náplne vytvorte ručne alebo s pomocou lyžičky malé guličky, ktoré vložte na 5-10 minút do chladničky.
  5. Ľadové gaštany, tuk, kakaový prášok a práškový cukor rozpustite vo vodnom kúpeli.
  6. Následne nalejte malé množstvo rozpustenej čokoládovej zmesi do papierových košíčkov.
  7. Na čokoládu vložte orechovú guľôčku a opäť zalejte čokoládou.
  8. Šuhajdy vložte do chladničky a nechajte dôkladne stuhnúť.
Šuhajky pripravené z rozpustených ľadových gaštanov.
zdroj: ghirardelli.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (12 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *