Luxusné šuhajky z Ľadových gaštanov
24. 9. 2025
Na prípravu tohto nepečeného pečiva môžete bežne použiť čokoládu na varenie či horkú čokoládu. Mnohí ale tvrdia, že najlepšie je rozpustiť Ľadové gaštany.
Ingrediencie:
Čokoláda
- 200 g Ľadových gaštanov
- 80 g stuženého rastlinného tuku
- 1 PL práškového cukru
- 1 PL nesladeného kakaového prášku
Náplň
- 120 g mletých vlašských orechov
- 120 g práškového cukru
- 60 g stuženého rastlinného tuku
- 50 ml rumu
Postup:
- V hrnci na miernom ohni rozpustite tuk a zmiešajte ho s rumom, cukrom a orechami.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Keď zmes zhustne, odstavte ju.
- Po vychladení z orechovej náplne vytvorte ručne alebo s pomocou lyžičky malé guličky, ktoré vložte na 5-10 minút do chladničky.
- Ľadové gaštany, tuk, kakaový prášok a práškový cukor rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Následne nalejte malé množstvo rozpustenej čokoládovej zmesi do papierových košíčkov.
- Na čokoládu vložte orechovú guľôčku a opäť zalejte čokoládou.
- Šuhajdy vložte do chladničky a nechajte dôkladne stuhnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta