Magdalienky z ryžovej celozrnnej múky s čokoládou

24. 9. 2025

Ingrediencie:

  1. 250 g celozrnnej ryžovej múky
  2. 1 a ½ lyžice kakaa
  3. 3 vajcia
  4. ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  5. 100 g rozpusteného masla
  6. 100 g čokolády na varenie
  7. ½ balenia vanilkového cukru
  8. 3 lyžice trstinového cukru

Postup:

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov a z bielkov s cukrom ušľahajte tuhý sneh.
  2. Opatrne pridajte žĺtky, múku a rozpustené vychladnuté maslo.
  3. Prepracujte cesto, ktoré vtlačíte do formičiek.
  4. Pečte 15 minút pri teplote 190 °C.
  5. Vychladnuté Magdalénky namáčajte do čokolády.
schuesselglueck.de

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (42 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *