Mäkké florentínky so salkom
24. 9. 2025
Už ste mali marokánky zo salka? Je to sladká dobrota a obľúbená alternatívna receptúra.
Ingrediencie:
- 25 g masla
- 25 g hnedého cukru
- 100 g salka
- 2 lyžičky hladkej múky
- 150 g zmesi sušeného a kandizovaného ovocia a orechov, ako sú marhule, brusnice, pražené mandľové vločky, sušený kokos atď.
- 85 g horkej čokolády
Postup:
- Maslo si spolu s cukrom rozohrejeme a necháme rozpustiť.
- Pridáme kondenzované mlieko a múku a chvíľu miešame, kým zmes zhustne.
Potom pridáme zmes orechov a sušeného ovocia. - Z vychladnutého cesta robíme hrudky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút.
- Po vychladení máčame v rozpustenej čokoláde.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta