Mandľové pusinky so špičkou

24. 9. 2025

Ešte ste cukrovinky podobného typu nerobili a máte strach, že to nezvládnete?

S týmto jednoduchým receptom sa nemusíte ničoho báť!

Postupujte podľa nasledujúcich krokov a uvidíte, že sa vám povedú vytvoriť ľahké a na povrchu chrumkavé sladké dobrôtky, pri ktorých hrozí, že si na nich vytvoríte závislosť – tak sú dobré!

Ingrediencie

  • 4 bielky izbovej teploty
  • 1 šálka cukru
  • ¼ lyžičky vínneho kameňa
  • ½ lyžičky mandľového extraktu

Postup

  • Bielky nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Pri oddeľovaní bielkov a žĺtkov dávajte veľký pozor, aby sa do bielkov nedostal žĺtok. V opačnom prípade by mohlo byť ťažké s pusinkami pracovať.
  • Vyšľahajte bielky do peny a pridajte vínny kameň. Pokračujte v šľahaní ďalších 15–20 sekúnd.
  • Pridávajte cukor po 1 lyžici, kým nie je všetok cukor zapracovaný.
  • Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Vmiešajte mandľový extrakt.
  • Rúru predhrejte na 225 °C a vyložte 2 plechy pergamenovým papierom.
  • Zmes pusiniek dajte do cukrárskeho vrecka s obyčajnou špičkou a vytvorte pusinky s priemerom 1-2 cm s vírom hore (viď fotografie).
  • Pečte 1 hodinu, potom vypnite teplo a nechajte pusinky v uzavretej rúre niekoľko hodín alebo cez noc.
  • Po tejto dobe môžete podávať!
Pusinky z mandlí so špičkou
zdroj: wenthere8this.com

Karamel je jednoducho perfektným doplnkom Vianoc. Preto vyskúšajte aj recepty na karamelové vianočné cukrovinky!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (14 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *