Mandlovo škoricové slimáky

24. 9. 2025

Cukrovinky so škoricou k zime jednoducho patria. Vôňa škorice, varené víno alebo horúca čokoláda a vianočná atmosféra nás zasiahne naplno. Aby ste si ju teda mohli náležite vychutnať, budete potrebovať:

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 g mandľovej múky
  • 100 g zmäknutého masla
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • Štipka soli
  • 1 vajce
  • 2 lyžice jogurtu

Na náplň:

  • 80 g zmäknutého masla
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice škorice
  • 3 lyžice cukru
  • Kôra z polovičky pomaranča

Postup:

  • Mandľovú múku zmiešajte s maslom, práškom do pečiva, cukrom, soľou, vajcom a jogurtom do hladkého cesta.
  • Cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi 0,5 cm.
  • Rozpustite maslo na panvici a pridajte pomleté vlašské orechy, škoricu, cukor, pomarančovú kôru a premiešajte. Nechajte zmes dobre vychladnúť a vyvaľkané cesto s ňou potrite.
  • Potreté cesto zmotajte a nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5 cm.
  • Naskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Predhrejte rúru na 180 °C a pečte zmotané slimáky asi 10 minút.

Do škoricovej náplne môžete namiesto vlašských orechov pridať akékoľvek iné orechy, mak alebo napríklad kokos.

Zdroj: ihr-wellness-magazin.de

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (33 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *