Masarykove pečivo s rumom
24. 9. 2025
Skúste tentoraz namočiť lieskové oriešky do rumu a pečivo hneď získa úplne nový rozmer.
Čo budete potrebovať
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 200 g lieskových orieškov
- rum pre vôňu
Postup
- Orechy dajte asi na hodinu do rumu.
- Potom ich v kuchynskom robote nasekajte na hrubo.
- Všetky suroviny zmiešajte a nechajte odležať do druhého dňa.
- Cesto vyvaľkajte a vykrajujte rôzne tvary.
- Cukrovie dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ho v rúre predhriatej na 150 stupňov Celzia, kým nie je zlatisté.
- Nechajte vychladnúť a obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.
- Nechajte si chutiť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta