Mašličky a hviezdičky diétne
24. 9. 2025
Hviezdičky nesmú cez Vianoce chýbať! Dajte ich na svoj stôl v podobe dia vianočného pečiva, po ktorom sa len zapráši.
Ingrediencie
- 180 g strúhaných mandlí
- 90 g masla
- 80 g celozrnnej pšeničnej múky
- 1 lyžička škorice
- 4 žĺtky
- 5 kociek sladidla
- DIA marmeláda alebo lekvár
Postup
- Múku zmiešajte so strúhanými mandľami a pridajte zmäknuté maslo, žĺtky a rozdrvené sladidlo.
- Starostlivo vypracujte cesto a nechajte ho chvíľu odležať.
- Odležané cesto vyvaľkajte do tenkého plátu a vytvarujte z neho hviezdičky, mašličky alebo napríklad srdiečka.
- Vytvarované pečivo pečte, pri teplote 160 °C, maximálne 10 minút.
- Po vychladnutí môžete mašličky a hviezdičky zlepiť pomocou marmelády alebo lekváru vo variante pre diabetikov.
- Hore môžete dať ešte trochu marmelády a do nej usadiť celú olúpanú mandľu.

Linecké pečivo je možné pripraviť mnohými spôsobmi. Inšpirujte sa našimi receptami na zdravé vianočné pečivo a vyberte si postup, ktorý vám bude najviac vyhovovať.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta