Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom
24. 9. 2025
Pokiaľ túžite po recepte na dobrotu, ktorá z vášho stola naozaj rýchlo zmizne, je návod na tieto trubičky to pravé!
Vyskúšajte jednoduchú medovú dobrotu, ktorú ocenia nielen milovníci praliniek Ferrero Rocher.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g pšeničnej múky
- 100 g masla (studeného)
- 100 g 18% kyslej smotany (studenej)
- 1 polievková lyžica vanilkového alebo pravého vanilkového cukru (cca 16 g)
- štipka soli
- vaječný žĺtok a lyžica mlieka (na potretie trubičiek)
- 3 polievkové lyžice tekutého medu
Krém
- 250 g mascarpone (dobre vychladené)
- 100 g nutelly
- 125 ml 36% smotany (dobre vychladenej)
- 10 g kakaa
- 30 g práškového cukru
Posyp
- 80 g čokolády
- 60–70 g lieskových orieškov
Postup
Cesto
- Do mixéra dajte múku, cukor, soľ, maslo nakrájané na kocky a smotanu. Miešajte, kým cesto nebude na hranici medzi mokrým pieskom a rovnorodým cestom, ktoré sa dá tvarovať. Preneste ho do misy, pridajte med a veľmi rýchlo prehneťte a vytvarujte do guličky. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na 60 minút do chladničky.
- Predhrejte rúru na 200 °C, vyložte plech papierom na pečenie. Formy na trubičky vymažte maslom.
- Na pomúčenú dosku rozvaľkajte cesto (asi 1–1,5 mm hrubé) a vykrájajte z neho dlhé prúžky, široké 1,5 cm.
- Cesto rozvaľkajte do formičiek v miernom sklone tak, aby sa prekrývali. Vyvaľkané trubičky položte na pripravený plech a potrite ich rozšľahaným žĺtkom s mliekom.
- Trubičky pečte 15–20 minút dozlatista.
- Po vybratí z rúry ich nechajte 15 minút odležať, než ich vyberiete. Upečené trubičky nechajte vychladnúť na mriežke.
Posyp
- Zatiaľ čo trubičky chladnú, pripravte si posyp.
- Orechy nasekajte a dajte bokom na tanier.
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Akonáhle budú trubičky vychladené, môžete ich konce začať namáčať do čokolády a obaľovať ich v orieškoch.
- Než čokoláda na okrajoch stuhne (trubičky môžete dať na 15 minút do chladničky), pripravte si krém.
Krém
- Syr mascarpone a nutellu vložte do misy a stierkou (nie mixérom) dôkladne a jemne premiešajte.
- V mise zmiešajte preosiate kakao a práškový cukor, prilejte krém a premiešajte. Všetko šľahajte mixérom so šľahacím nástavcom po dobu jednej minúty, kým nevznikne hustý, ľahko nadýchaný krém.
- Šľahačku opatrne vmiešajte stierkou do mascarpone a nutelly.
- Krémom naplňte stierku alebo cukrársky rukáv so špičkou, potom krémom naplňte trubičky.
- Máte hotovo!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta