Medové trubičky s karamelovým krémom
24. 9. 2025
Tento recept je úplne dokonalý!
Ak chcete, aby bolo pečivo jemné, chrumkalo a navyše sa vám v ústach doslova rozplynulo, ste na správnej adrese.
Pustite sa do prípravy!
Ingrediencie (cca 60 ks)
Cesto
- 500 g múky
- 200 g práškového cukru
- 3 polievkové lyžice tekutého medu
- 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 3 ks vaječných žĺtkov
- 100 g margarínu
Náplň
- 300 g cukru kryštál
- 200 ml smotanového syra
- 300 ml mlieka
- 1 polievková lyžica vanilkového pudingu
- 1 polievková lyžica vanilkového cukru
- 300 g masla
- 200 g tmavej čokoládovej polevy
Postup
Cesto
- Zo všetkých ingrediencií na trubičky vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi hodinu v chladničke.
- Potom cesto vyvaľkajte na tenký plát s hrúbkou asi 2 mm a vykrajujte kolieska s priemerom 6 cm. Vymažte vrecko na potieranie maslom a vykrájané kolieska do neho zarolujte.
- Pečte dozlatista pri teplote 180 °C.
- Až trubičky zozlatnú, vyberte ich z rúry, pretože by sa mohli príliš vysušiť a neskôr rozpadnúť.
Náplň
- Cukor skaramelizujte, zalejte smotanovým syrom a miešajte dohladka, kým sa karamel nerozpustí.
- Zmes odstavte, občas premiešajte a počkajte, kým karamel nezhustne.
- Do mlieka pridajte puding a vanilkový cukor, zvarte a nechajte vychladnúť.
- Maslo s izbovou teplotou vyšľahajte do peny, pridajte vychladnutý puding a po troškách karamel. Zmiešajte do hladkého krému.
- Konce trubičiek namočte do čokoládovej polevy a nechajte stuhnúť. Náplň dajte do zdobiaceho vrecka a naplňte ňou pripravené trubičky.
- Vaše medové trubičky máčané v čokoláde sú hotové. Môžete podávať!

Inšpirujte sa receptami s polevami na vianočné pečivo! Trubičky nemusíte máčať iba v poleve z čokolády.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta