Medvedie labky
24. 9. 2025
Tradičné vianočné cukrovinky, ktoré dostali svoj názov podľa tvaru formičiek a chutia po orieškoch, škorici a kakau.
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- 150 g mletých orechov
- 1 vajce
- 2-3 PL kakaového prášku
- štipka pravej vanilky
- štipka škorice
- štipka citrónovej kôry
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Vo väčšej mise dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte ich v cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte cez noc do chladničky.
- Pripravte si formičky na medvedie labky a do každej vložte malý kúsok cesta a starostlivo ho prstami vytvarujte.
- Formičky nie je nutné nijako vymazávať či vysypávať.
- Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 10-12 minút.
- Formičky vyberte z rúry a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
- Potom medvedie labky vyklopte a posypte práškovým cukrom.
Okrem práškového cukru môžete na ozdobu týchto zabudnutých vianočných cukroviniek použiť aj čokoládovú polevu.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta