Medvedie labky z tatraniek

24. 9. 2025

Medvedie labky patria medzi staročeské recepty na vianočné pečivo s orechmi.

Avšak, už ste skúšali medvedie labky z tatraniek?

Budete potrebovať:

  • 3 kusy orieškových tatraniek
  • pol šálky kokosu
  • pol šálky mletých vlašských orechov
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžicu holandského kakaa
  • 100 g cukru múčka
  • 250 g masla – izbovej teploty
  • 1 vajce

Postup prípravy:

  • Najskôr si pripravte orechy a najemno ich pomeľte.
  • Nastrúhajte tatranky na jemnom strúhadle.
  • Múku spoločne s cukrom a kakaom preosejte.
  • Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vytvorte hutné cesto, ktoré vložte na noc do chladničky.
  • Ďalší deň cesto naplňte do formičiek a pečte pri teplote 170 stupňov asi 8 minút – doba závisí od rúry, je potrebné pečivo sledovať.
  • Nechajte ich chvíľku vychladnúť a potom labky z formičiek opatrne vyberte.
  • Labky obaľujte ešte teplé v práškovom cukre.
  • Skladujte na chladnom a tmavom mieste.
Zdroj foto: pinterest.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *