Medvedie labky z tatraniek
24. 9. 2025
Medvedie labky patria medzi staročeské recepty na vianočné pečivo s orechmi.
Avšak, už ste skúšali medvedie labky z tatraniek?
Budete potrebovať:
- 3 kusy orieškových tatraniek
- pol šálky kokosu
- pol šálky mletých vlašských orechov
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžicu holandského kakaa
- 100 g cukru múčka
- 250 g masla – izbovej teploty
- 1 vajce
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte orechy a najemno ich pomeľte.
- Nastrúhajte tatranky na jemnom strúhadle.
- Múku spoločne s cukrom a kakaom preosejte.
- Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vytvorte hutné cesto, ktoré vložte na noc do chladničky.
- Ďalší deň cesto naplňte do formičiek a pečte pri teplote 170 stupňov asi 8 minút – doba závisí od rúry, je potrebné pečivo sledovať.
- Nechajte ich chvíľku vychladnúť a potom labky z formičiek opatrne vyberte.
- Labky obaľujte ešte teplé v práškovom cukre.
- Skladujte na chladnom a tmavom mieste.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta