Medvedie labky z tatraniek
24. 9. 2025
Tatrankové medvedie labky sú obľúbeným variantom, ktorý je rýchly a navyše nevyžaduje použitie orieškov. Pokiaľ teda nemáte po ruke oriešky, vyskúšajte tento recept. Ľutovať nebudete.
Ingrediencie:
- 3 ks orieškových tatraniek
- 190 g masla alebo Hery
- 75 g cukru múčky
- 1 vajce
- 225 g hladkej múky
- 1 lyžica kakaa
Postup:
- Tatranky namelieme alebo nastrúhame, zmiešame s ostatnými ingredienciami.
- Plníme vymastené formičky.
- Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.
- Ešte horúce vyberieme a obaľujeme v cukre.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta