Moka kolieska v štýle sušienok Oreo
24. 9. 2025
Na pohľad veľmi zaujímavé a netradičné cukrovinky pripomínajúce obľúbené sušienky. Vyskúšajte, uvidíte, že na nich nie je nič zložité!
Ingrediencie:
- 130 g hladkej múky
- 2 PL kukuričnej múky
- 125 g práškového cukru
- 100 g masla
- 50 g kakaového prášku + ďalší na poprášenie
- 1 PL instantnej alebo čerstvo namletej kávy
- 1 PL uvarenej kávy
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
Krém
- 150 g masla
- 350 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Do misy preosejte múku, kukuričnú múku, kakaový prášok a primiešajte kávu a jedlú sódu.
- V inej mise s pomocou elektrického šľahača vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej peny.
- Pridajte polovicu múčnej zmesi, šľahajte, kým sa nespojí, a potom pridajte zvyšnú múčnu zmes a uvarenú kávu.
- Dôkladne premiešajte a vypracujte do podoby cesta.
- Dosku aj cesto posypte kakaovým práškom.
- Cesto vyvaľkajte na hrúbku cca 3 mm.
- Pomocou vykrajovača vykrájajte kolieska.
- Odrezky podľa potreby zhromaždite a znovu vyvaľkajte.
- Moka cukrovinky naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
- Pečte približne 10 minút a potom nechajte vychladnúť.
- Medzitým si pripravte maslový krém.
- Vyšľahajte maslo, práškový cukor a vanilkový extrakt do svetlej a krémovej konzistencie.
- Následne k sebe pomocou krému vždy zlepte dve ploché strany moka cukroviniek.

Linecké cukrovinky majú mnoho podôb, inšpirujte sa aj ďalšími receptami na linecké cukrovinky. Upečte si ich aj v bezlepkovej alebo dia podobe.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta