Morčacie roláda k vianočnej hostine
24. 9. 2025
Sviatočná roláda z morky je prekvapivo jednoduchá a super chutná a šťavnatá. Perfektná na podávanie so zemiakovým šalátom!
Čo budeme potrebovať
- 2 morčacie prsia bez kostí a kože
- soľ
- mleté čierne korenie
- 60 g masla
- 100 g strúhanky
- 5 g lístkov tymiánu
- 45 g šalvie
- 20 g petržlenu
- 6 strúčikov cesnaku
- 1/2 lyžičky chilli
- 60 ml rastlinného oleja
Postup
- Rozrežte každý prsník na pol, ale neprerežte.
- Prsník rozklepte na tenší plátok.
- Ochuťte soľou a korením.
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo, pridajte strúhanku a opečte do zlatista.
- Preložte do kuchynského robota, potom pridajte tymián, šalviu, petržlen a cesnak a spracujte.
- Dochuťte čili, soľou a korením.
- Morčacie prsia osušte, rovnomerne ich posypte polovicou cesnakovo-bylinkovej zmesi a začnite pevne rolovať.
- Zaistite kuchynským povrázkom. Opakujte s druhým prsníkom.
- Rolády celé potrite rastlinným olejom a preložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri 190 °C, asi 1 hodinu.
- Pred krájaním nechajte 20 minút vychladnúť.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta