Mozartove gule s vlašskými orechmi

24. 9. 2025

Aj tento variant receptu je zdravší. Predovšetkým neobsahuje rafinované cukry.

INGREDIENCIE

Marcipán:

  • 150 g mandľových plátkov (alebo celých mandlí)
  • 3 lyžice agávového sirupu
  • 10 kvapiek mandľového extraktu
  • štipka soli

Pistáciový marcipán:

  • 50 g mandľových plátkov (alebo celých mandlí)
  • 100 g pistácií
  • 3 lyžice agávového sirupu
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • štipka soli

Čokoládový nugát:

  • 150 g vlašských orechov
  • 25 g kakaového masla
  • 5 lyžička agávového sirupu
  • 2 lyžice kakaa
  • štipka soli

čokoládová poleva:

  • 40 g tmavej čokolády
  • 40 g kakaového masla

POSTUP

  • Vlašské orechy si dáme opražiť do rúry nahriatej na 175° C a pražíme 15 minút.
  • Medzitým si rozmixujeme mandle takmer na maslo (začne sa uvoľňovať tuk).
  • Potom pridáme aj zvyšok ingrediencií na marcipán a mixujeme do hladka.
  • Potom cesto dôkladne premiesime a dáme bokom.
  • Na prípravu pistáciového marcipánu budeme potrebovať pistácie a mandle.
  • Oboje dáme do mixéra a opäť mixujeme 3-5 minút.
  • Následne pridáme zvyšok surovín na prípravu pistáciového marcipánu, premixujeme, premiesime a dáme bokom.
  • Na čokoládový nugát budeme potrebovať pražené vlašské orechy, ktoré rozmixujeme s povoleným kakaovým maslom.
  • Potom pridáme zvyšok ingrediencií na nugát, rozmixujeme, prehnetieme a dáme bokom.
  • Teraz môžeme tvarovať.
  • Z pistáciového cesta si urobíme guličky.
  • Každú guľôčku obalíme cestom s nugátom tak, že si z neho vytvoríme o niečo väčšiu guľu, rozplácneme ju a zabalíme do nej guľôčku s pistáciami.
  • Tak isto postupujeme aj pri ďalšej marcipánovej vrstve.
  • Nakoniec namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme si vytvorili z kakaového masla a čokolády nad vodným kúpeľom.
veganupnorth.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (33 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *