Mrkvová nátierka s jablkami a chrenom

24. 9. 2025

Pripravte si túto jemnú, veľmi chutnú a osviežujúcu dobrotu na chlieb, ktorá pripomína jar a leto, ale je vhodná na podávanie v akékoľvek ročné obdobie.

Pokiaľ chcete svojich hostí potešiť niečím zaujímavým, napríklad na Silvestra, je táto krémová nátierka skvelou voľbou.

Ingrediencie

  • 500 g mrkvy
  • 2 malé jablká
  • 2 malé cibule
  • 250 ml vývaru (lahôdkový, instantný)
  • 4 polievkové lyžice majonézy
  • 2 lyžičky chrenu (čerstvo nastrúhaného)
  • 6 lyžíc pažítky (nakrájanej najemno)
  • 4 krajce chleba (nátierka skvele chutí s celozrnným chlebom)
  • soľ a korenie

Postup

  • Ošúpte mrkvu, jablká a cibuľu. Jablká rozštvrťte a zbavte jadrovníka.
  • Všetko nakrájajte na malé kocky a prikryté varte vo vývare asi 20 minút na miernom ohni. Krátko pred koncom varenia nechajte tekutinu v otvorenom hrnci úplne vyvariť. Nechajte vychladnúť.
  • Zeleninu najemno prepasírujte, vmiešajte majonézu, 4 lyžice pažítky a chren, osoľte a okoreňte.
  • Hotovú nátierku natrite na chleba vo väčšej vrstve.
  • Ak chcete, môžete ju použiť aj ako dip na surovú zeleninu alebo krekry.
Chlieb natretý chrenovou nátierkou s mrkvou a pažítkou
zdroj: bosskitchen.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (38 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *