Mrkvové pečivo zo špaldovej múky
24. 9. 2025
Budete potrebovať:
- 300 g špaldovej múky
- 200 g mrkvy
- 250 g masla
- 1 balíček kypriaceho prášku
- citrónovú kôru
- zázvor – asi 2 centimetre
Postup prípravy:
- Najskôr si pripravte mrkvu – očistite ju a nastrúhajte.
- Medzitým si z chladničky vyberte maslo.
- Akonáhle má izbovú teplotu, zmiešajte ho spolu s nastrúhanou mrkvou.
- Prisypte preosiatu múku, kypriaci prášok, citrónovú kôru a najemno nastrúhaný zázvor.
- Vypracujte tuhé cesto, ktoré vložte aspoň na jednu hodinu do chladničky.
- Akonáhle je cesto oddýchnuté, nechajte ho chvíľu vytiahnuté z chladničky.
- Neskôr ho vyvaľkajte na plát hrubý asi 3-5 milimetrov a vykrajujte požadované tvary sušienok.
- Pečivo pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Plech vložte do vopred predhriatej rúry a pečte asi 10 minút na 180 stupňov.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta