Mrkvové rožky s makovou náplňou
24. 9. 2025
Maková náplň nepatrí len do makových závinov. Vyskúšať ju môžete aj v mrkvových rožkoch.
Ingrediencie na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 150 g jemne nastrútanej mrkvy
- 1 vajce
- 200 g masla
- pol balenia prášku do pečiva
- štipka soli
Ingrediencie na náplň:
- 200 g mletého maku
- 300 ml mlieka
- cukor podľa chuti
- trochu mletej škorice
- trošku citrónová kôra
- troška rumu (len pre chuť)
Postup:
- Nastrúhajte si mrkvu na jemnom strúhadle a miešajte s ostatnými surovinami.
- Spracujte hladké cesto.
- Hotové cesto nechajte v chladničke odležať asi pol hodiny zabalené do fólie.
- Mlieko s makom a ostatnými ingredienciami pre náplň povarte a nechajte vychladnúť.
- Cesto si rozdeľte na 3 diely. Z každého dielu vyvaľkajte kruh.
- Kruh rozkrájajte na 8 dielov.
- Na širšie strany dielikov dajte náplň a zatočte do tvaru podobného rožku.
- Hotové rožky dávajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte na 190 °C asi 20 minút.
- Ešte teplé obaľte v práškovom cukre, ktorý predtým zmiešate s vanilkovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta