Nadýchané croissanty z tvarohu

24. 9. 2025

Keď sa povie croissant, vybavia sa nám predovšetkým tie maslové. Pripraviť ich ale môžete aj s pomocou tvarohu. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu!

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g tvarohu
  • 130 g cukru
  • 20 ml slnečnicového oleja
  • 15 g medu
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 vajce
  • 1/2 vanilkového struku
  • kôra z 1 citróna
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Na potretie

  • 1 vajce
  • 1 PL mlieka

Postup:

  1. V mise kuchynského robota zmiešajte obe múky, cukor, droždie a vajcia.
  2. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, vanilkové semienka a med.
  3. Dôkladne robotom vymiešajte dohladka.
  4. Až potom pridajte olej a soľ.
  5. Následne hneťte asi 10 minút, výsledkom bude hladké a pružné cesto.
  6. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte kysnúť asi 2 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  7. Po uplynutí tejto doby cesto vyklopte na pomúčnenú pracovnú plochu a pomocou valčeka ho rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou 5 mm.
  8. Obdĺžnik pozdĺžne rozrežte na polovicu a z každej časti vykrájajte 10 trojuholníkov.
  9. Následne trojuholníky zrolujte do podoby rožka.
  10. Croissanty položte na plechy vyložené papierom na pečenie a nechajte ich 30-40 minút kysnúť prikryté utierkou.
  11. Potom ich potrite rozšľahaným vajcom, do ktorého ste pridali mlieko.
  12. Pečte v rúre prehriatej na 180 °C približne 15-18 minút.
zdroj: cucchiaio.it

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (11 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *