Nadýchané dvojfarebné rožky
24. 9. 2025
Tieto lahodné rožky sú ideálne na raňajky, desiatu aj na popoludňajšiu kávu. Vanilka a čokoláda spolu vytvárajú dokonalé súznenie farieb aj chutí.
Ingrediencie:
- 400 g hladkej múky
- 160 ml mlieka
- 100 g masla
- 100 g cukru krupica
- 20 g nesladeného kakaového prášku
- 7 g sušeného droždia
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
- štipka soli
Postup:
- V miske s malým množstvom vlažného mlieka a lyžičkou cukru rozpustite droždie.
- Nechajte chvíľku odležať.
- Potom vložte kvások spoločne s vanilkou a zvyšným mliekom do kuchynského robota.
- Hneťte a potom po častiach pridajte múku, vajcia a cukor.
- Cesto dobre hneťte najmenej 15 minút, kým sa všetko dobre nezmieša.
- Následne po častiach pridajte maslo a na záver soľ.
- Nechajte cesto aspoň 15 minút kysnúť.
- Potom cesto rozdeľte na dve rovnako veľké časti a do jednej časti pridajte kakao.
- Cesta vložte do dvoch mís, prekryte potravinovou fóliou a nechajte kysnúť až do doby, keď zdvojnásobia svoj objem.
- Následne obe cestá vyvaľkajte valčekom na tenký obdĺžnik a potom ich položte na seba.
- Nožom vykrajujete tvary trojuholníkov, veľkosť prispôsobte tomu, aké veľké chcete mať dvojfarebné rožky.
- Trojuholníky zrolujte a odkladajte na plech s papierom na pečenie.
- Nechajte 30 minút odpočívať.
- Pred vložením do rúry potrite rozšľahaným vajcom
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 10 minút.

Vyskúšajte aj ďalšie druhy lineckých cukroviniek. Variantov existuje veľa!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta