Najjednoduchšie orechové rožky s parížskym krémom
24. 9. 2025
Nebojte sa experimentovať, vlašské orechy môžete nahradiť lieskovými či mandľami. Rožteky budú ešte jemnejšie.
Ingrediencie:
Cesto
- 300 g mletých vlašských orechov
- 250 g práškového cukru
- 2 vajcia
Krém a poleva
- 250 ml šľahačky
- 250 masla
- 100 g čokolády na varenie
Postup:
- Cukor s vajcami dajte do misky a vyšľahajte do podoby peny.
- Primiešajte mleté vlašské orechy.
- Plech vyložte papierom na pečenie a pomocou zdobičky naň nastriekajte parížske rožky.
- Plech vložte do rúry predhriatej na 120 °C a sušte podobu asi 35 minút.
- Vychladnuté rožteky môžete rovno ozdobiť, ale nie je to nutné, môžete ich ozdobiť aj o niekoľko dní neskôr.
- Krém pripravíte jednoducho tým, že v teplej smotane na šľahanie rozmiešate čokoládu a zmes necháte cez noc v chladničke.
- Kúsok čokolády si nechajte na polevu.
- Nasledujúci deň do čokoládovej smotany vmiešajte zmäknuté maslo a vyšľahajte do krému.
- Vzniknutým krémom naplňte zdobičku a parížske rožky ním ozdobte.
- Rozpustením kúska zvyšnej čokolády a masla si pripravte polevu, do ktorej rožky na záver namočte.

Máte slabosť pre čokoládu. Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na cukrovinky z margotky.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta