Najjednoduchšie orechové rožky s parížskym krémom

24. 9. 2025

Nebojte sa experimentovať, vlašské orechy môžete nahradiť lieskovými či mandľami. Rožteky budú ešte jemnejšie.

Ingrediencie:

Cesto

  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 250 g práškového cukru
  • 2 vajcia

Krém a poleva

  • 250 ml šľahačky
  • 250 masla
  • 100 g čokolády na varenie


Postup:

  1. Cukor s vajcami dajte do misky a vyšľahajte do podoby peny.
  2. Primiešajte mleté vlašské orechy.
  3. Plech vyložte papierom na pečenie a pomocou zdobičky naň nastriekajte parížske rožky.
  4. Plech vložte do rúry predhriatej na 120 °C a sušte podobu asi 35 minút.
  5. Vychladnuté rožteky môžete rovno ozdobiť, ale nie je to nutné, môžete ich ozdobiť aj o niekoľko dní neskôr.
  6. Krém pripravíte jednoducho tým, že v teplej smotane na šľahanie rozmiešate čokoládu a zmes necháte cez noc v chladničke.
  7. Kúsok čokolády si nechajte na polevu.
  8. Nasledujúci deň do čokoládovej smotany vmiešajte zmäknuté maslo a vyšľahajte do krému.
  9. Vzniknutým krémom naplňte zdobičku a parížske rožky ním ozdobte.
  10. Rozpustením kúska zvyšnej čokolády a masla si pripravte polevu, do ktorej rožky na záver namočte.
zdroj: inkitchenpen.blogspot.com

Máte slabosť pre čokoládu. Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na cukrovinky z margotky.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *