Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
24. 9. 2025
Čo tak vyskúšať nový recept, pri ktorom nebudete musieť zapínať rúru?
Nižšie uvedený návod je rýchly, jednoduchý a môžete ho vyskúšať spoločne s vašimi deťmi – užijete si veľa zábavy!
Ingrediencie
Cesto
- 75 g mletých vlašských orechov
- 75 g práškového cukru
- 75 g drvených piškót
- 1 vajce
- 1 polievková lyžica kakaa
- čokoláda na zdobenie (biela aj horká)
Krém
- 200 ml 15% krémovej smotany
- 1 polievková lyžica Cream Fix (od značky Dr. Oetker)
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- lieskové oriešky
Postup
- V mise zmiešajte orechy, práškový cukor a rozdrvené sušienky, pridajte vajce, kakao a všetko ručne premiešajte.
- Vytvorte guľu, ktorú vložte medzi dva kusy potravinovej fólie a vyvaľkajte na plát hrubý asi 0,5 cm.
- Na cesto položte trubičku, odmerajte si kúsok cesta, ktorý budete vaľkať a vykrajujte.
- Každú formu umiestnite a nechajte cez noc zaschnúť pri izbovej teplote.
- Najlepšie je urobiť trubičky večer, ráno ich namočiť do čokolády, počkať až čokoláda stuhne a následne naplniť krémom.
- Krém vytvoríte jednoducho vyšľahaním smotany s cukrom a Cream Fixom.
- Skladujte v chladničke alebo v špajze, kde je chladno.

Nechcete piecť? Došli vám nápady na pečivo, pri ktorého výrobe by ste nemuseli použiť rúru? Potom vyskúšajte niektorý z receptov na šuhajdy – nepečené pečivo, ktoré si zamilujete!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom