Najlepšie pečenáče z kapra v želé
24. 9. 2025
Pokiaľ pátrate po recepte, ktorý vaše okolie pravdepodobne ešte neskúšalo, sú to kaprie kúsky v želé.
Pokiaľ radi experimentujete, je tento návod pre vás to pravé. Nebojte sa ho vyskúšať!
Ingrediencie
- kúsky kapra
- zelenina do vývaru – cibuľa, petržlen, mrkva
- 1 pór
- 1 strúčik cesnaku
- 1 sušená huba
- bobkový list
- nové korenie
- citrón
- hrášok
- varené vajcia
- mrkva z vývaru na ozdobu
- 3 lyžice želatíny na každých 0,5 l vývaru
- petržlen
Postup
- Najlepší spôsob prípravy želé je použiť celého kapra, potom môžete najprv uvariť kosti a hlavu.
- Zeleninu a ostatné ingrediencie dajte do hrnca s polovicou petržlenu, hlavou a kosťami a celé to varte 25 minút.
- Pridajte kapra a na miernom ohni varte ďalších 25 minút.
- Na tanier naaranžujte prílohu a na ňu dajte uvareného kapra.
- Do vývaru pridajte nasekanú petržlenovú vňať, priveďte do varu a potom vývar preceďte.
- Do vývaru pridajte želatínu a nechajte ju rozpustiť.
- Kapra prelejte hotovým želé a nechajte cez noc odležať v chladničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta