Najlepšie pečenáče z kapra v želé

24. 9. 2025

Pokiaľ pátrate po recepte, ktorý vaše okolie pravdepodobne ešte neskúšalo, sú to kaprie kúsky v želé.

Pokiaľ radi experimentujete, je tento návod pre vás to pravé. Nebojte sa ho vyskúšať!

Ingrediencie

  • kúsky kapra
  • zelenina do vývaru – cibuľa, petržlen, mrkva
  • 1 pór
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 sušená huba
  • bobkový list
  • nové korenie
  • citrón
  • hrášok
  • varené vajcia
  • mrkva z vývaru na ozdobu
  • 3 lyžice želatíny na každých 0,5 l vývaru
  • petržlen

Postup

  • Najlepší spôsob prípravy želé je použiť celého kapra, potom môžete najprv uvariť kosti a hlavu.
  • Zeleninu a ostatné ingrediencie dajte do hrnca s polovicou petržlenu, hlavou a kosťami a celé to varte 25 minút.
  • Pridajte kapra a na miernom ohni varte ďalších 25 minút.
  • Na tanier naaranžujte prílohu a na ňu dajte uvareného kapra.
  • Do vývaru pridajte nasekanú petržlenovú vňať, priveďte do varu a potom vývar preceďte.
  • Do vývaru pridajte želatínu a nechajte ju rozpustiť.
  • Kapra prelejte hotovým želé a nechajte cez noc odležať v chladničke.
Pečenáče z kaprích kúskov v želé
zdroj: smaker.pl

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (42 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *