Nátierka falošný homár s údenou makrelou
24. 9. 2025
Netradičné spojenie makrely, tvarohu a mrkvy robí z tejto nátierky naozaj skvelý gurmánsky zážitok.
Ingrediencie:
- 250 g údené makrely
- 200 g polotučného tvarohu alebo smotanového syra typu Philadelphia
- 100 g mrkvy
- 50 g kyslej smotany
- 1/2 cibule
- 2 polievkové lyžice chrenovej pasty
- čerstvá šťava z polovice citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Údenú makrelu zbavte kostí a kože.
- Kúsky rybieho mäsa vložte spoločne tvarohom či smotanovým syrom a chrenovou pastou do kuchynského robota.
- Krátko spracujte.
- Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu, nadrobno nasekanú cibuľu, citrónovú šťavu a kyslú smotanu.
- Dôkladne zamiešajte a ochutnajte.
- V prípade potreby dochuťte soľou a korením či pridajte viac citrónovej šťavy.
- Pred podávaním dajte nátierku z údenej makrely vychladiť do chladničky.
Falošná homárová nátierka chutí znamenite s najrôznejšou surovou zeleninou. Servírovať ju môžete napríklad s kúskami papriky, paradajkami, uhorkou, karfiolom či brokolicou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta