Nátierka s vajcami a bez majonézy
24. 9. 2025
Tento recept na vynikajúcu vajíčkovú nátierku môžete jesť každý deň. Je vyrobená iba zo zdravých ingrediencií s malým obsahom tukov a bude chutiť naozaj všetkým. Servírujte ich ako bodku na záver výdatného obeda alebo večere s týmito receptami na kapra.
Čo budeme potrebovať
- 4 veľké natvrdo uvarené vajcia
- 2 veľké bielky uvarené natvrdo
- 30 g jemne nakrájaného zeleru
- 2 zelené cibule (nakrájané na tenké plátky)
- 60 g gréckeho jogurtu
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate alebo kôpru
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky papriky
- soľ
- korenie
Postup
- Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia a bielky. Vajcia môžete nechať na väčšie kúsky alebo nakrájať nadrobno.
- Pridajte zeler, zelenú cibuľku, grécky jogurt, petržlen alebo kôpor, horčicu, citrónovú šťavu a papriku.
- Miešajte, aby sa spojili, potom pridajte soľ a korenie podľa chuti.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta