Nátierka s vajcami a bez majonézy

24. 9. 2025

Tento recept na vynikajúcu vajíčkovú nátierku môžete jesť každý deň. Je vyrobená iba zo zdravých ingrediencií s malým obsahom tukov a bude chutiť naozaj všetkým. Servírujte ich ako bodku na záver výdatného obeda alebo večere s týmito receptami na kapra.

Čo budeme potrebovať

  • 4 veľké natvrdo uvarené vajcia
  • 2 veľké bielky uvarené natvrdo
  • 30 g jemne nakrájaného zeleru
  • 2 zelené cibule (nakrájané na tenké plátky)
  • 60 g gréckeho jogurtu
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate alebo kôpru
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky papriky
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia a bielky. Vajcia môžete nechať na väčšie kúsky alebo nakrájať nadrobno.
  • Pridajte zeler, zelenú cibuľku, grécky jogurt, petržlen alebo kôpor, horčicu, citrónovú šťavu a papriku.
  • Miešajte, aby sa spojili, potom pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Krémová nátierka z vajíčok s kôprom na vrchu.
Zdroj: fitfoodiefinds.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *