Nátierka z hermelínu a romadúru
24. 9. 2025
Tento recept na hermelínovú nátierku na chlebíčky nie je pre slabé povahy. Vyrába sa zo zmesi vyzretých mäkkých syrov, sladkej alebo pálivej papriky a trošky cibule prihodenej do zmesi. Nátierka je veľmi aromatická a nemusí byť pre všetkých, ale chuťovo je fantastická.
Čo budeme potrebovať
- 115 g zrelého romadúru
- 115 g zrelého hermelínu
- 115 g masla
- 30 g jemne nasekanej cibule
- 1 lyžica sladkej maďarskej papriky
- 1 lyžička pálivej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/4 lyžičky soli
- korenie
- smotanový syr (na dosiahnutie požadovanej konzistencie)
Postup
- V strednej miske roztlačte dohromady romadúr, hermelín a zmäknuté maslo, kým sa dobre nespoja.
- Pridajte mletú cibuľu, sladkú maďarskú papriku, pikantnú papriku, mletú rascu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
- Pridajte smotanový syr, aby nátierka mala správnu konzistenciu.
- Dajte na pár hodín do chladničky, aby sa chute spojili.
A ako si najlepšie užiť vianočnú atmosféru? No predsa vo svetroch s vianočným motívom . Pozrite sa na tie, ktoré prešli našou recenziou.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta