Nátierka z hermelínu a romadúru

24. 9. 2025

Tento recept na hermelínovú nátierku na chlebíčky nie je pre slabé povahy. Vyrába sa zo zmesi vyzretých mäkkých syrov, sladkej alebo pálivej papriky a trošky cibule prihodenej do zmesi. Nátierka je veľmi aromatická a nemusí byť pre všetkých, ale chuťovo je fantastická.

Čo budeme potrebovať

  • 115 g zrelého romadúru
  • 115 g zrelého hermelínu
  • 115 g masla
  • 30 g jemne nasekanej cibule
  • 1 lyžica sladkej maďarskej papriky
  • 1 lyžička pálivej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1/4 lyžičky soli
  • korenie
  • smotanový syr (na dosiahnutie požadovanej konzistencie)

Postup

  • V strednej miske roztlačte dohromady romadúr, hermelín a zmäknuté maslo, kým sa dobre nespoja.
  • Pridajte mletú cibuľu, sladkú maďarskú papriku, pikantnú papriku, mletú rascu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  • Pridajte smotanový syr, aby nátierka mala správnu konzistenciu.
  • Dajte na pár hodín do chladničky, aby sa chute spojili.

A ako si najlepšie užiť vianočnú atmosféru? No predsa vo svetroch s vianočným motívom . Pozrite sa na tie, ktoré prešli našou recenziou.

Zdroj: recipesfromeurope.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.6 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *