Nepečená vianočná čokoládovo-kokosová roláda

24. 9. 2025

Blížia sa sviatky a medzi najobľúbenejšie suroviny pre vianočné pečivo patrí bezpochyby kokos. Pokiaľ sa u vás na Vianoce striedajú návštevy ako na bežiacom páse, môžete na nich zapôsobiť roládou z kokosu a čokolády bez pečenia, ktorú si nebudú môcť vynachváliť. A rovno ich môžete pohostiť lahodným domácim vaječným likérom, recept nájdete u nás na webe.

Čo budeme potrebovať

Na roládu

  • 120 g cukru
  • pár lyžíc vody
  • 600 g čokolády na varenie
  • 200 ml mlieka
  • 250 g mletých čokoládových sušienok

Na náplň

  • 100 g zmäknutého masla
  • 80 g práškového cukru
  • 100 g kokosovej múky
  • šťava z jedného citróna
  • nastrúhaná citrónová kôra

Postup

  • Najprv si pripravte náplň. Maslo dôkladne premiešajte s cukrom a pridajte zvyšok surovín na náplň.
  • Rozmixujte na hladkú zmes.
  • V miske zmiešajte vodu s cukrom a varte, kým nevznikne hustý sirup.
  • Pridajte čokoládu a mlieko.
  • Keď je čokoláda úplne rozpustená, misku odstavte a pridajte pomleté sušienky.
  • Vznikne vám hustá zmes, ktorú dôkladne premiešajte.
  • Potom ho na povrchu vopred posypanom kokosovou múkou vyvaľkajte do obdĺžnika s hrúbkou niekoľkých milimetrov.
  • Rovnomerne cesto potrite náplňou, zrolujte a dajte na pár hodín alebo ešte lepšie cez noc do chladničky.
  • Vianočnú roládu ozdobte práškovým cukrom.
Zdroj: sweetandsavorymeals.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *