Nepečená vianočná čokoládovo-kokosová roláda
24. 9. 2025
Blížia sa sviatky a medzi najobľúbenejšie suroviny pre vianočné pečivo patrí bezpochyby kokos. Pokiaľ sa u vás na Vianoce striedajú návštevy ako na bežiacom páse, môžete na nich zapôsobiť roládou z kokosu a čokolády bez pečenia, ktorú si nebudú môcť vynachváliť. A rovno ich môžete pohostiť lahodným domácim vaječným likérom, recept nájdete u nás na webe.
Čo budeme potrebovať
Na roládu
- 120 g cukru
- pár lyžíc vody
- 600 g čokolády na varenie
- 200 ml mlieka
- 250 g mletých čokoládových sušienok
Na náplň
- 100 g zmäknutého masla
- 80 g práškového cukru
- 100 g kokosovej múky
- šťava z jedného citróna
- nastrúhaná citrónová kôra
Postup
- Najprv si pripravte náplň. Maslo dôkladne premiešajte s cukrom a pridajte zvyšok surovín na náplň.
- Rozmixujte na hladkú zmes.
- V miske zmiešajte vodu s cukrom a varte, kým nevznikne hustý sirup.
- Pridajte čokoládu a mlieko.
- Keď je čokoláda úplne rozpustená, misku odstavte a pridajte pomleté sušienky.
- Vznikne vám hustá zmes, ktorú dôkladne premiešajte.
- Potom ho na povrchu vopred posypanom kokosovou múkou vyvaľkajte do obdĺžnika s hrúbkou niekoľkých milimetrov.
- Rovnomerne cesto potrite náplňou, zrolujte a dajte na pár hodín alebo ešte lepšie cez noc do chladničky.
- Vianočnú roládu ozdobte práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta