Nepečené kokosové guličky Raffaello
24. 9. 2025
Kto by nepoznal preslávené cukríky s lahodným krémom a mandľou zdobené strúhaným kokosom. Vyrobte si ich vlastnú domácu verziu!
Ingrediencie:
- 150 g bielej čokolády
- 180 g vanilkových oblátok
- 120 ml smotany na šľahanie
- 80 g lúpaných mandlí
- strúhaný kokos na obalenie
Postup:
- Smotanu nalejte do malého hrnca a na miernom ohni ju zľahka zahrejte.
- Pridajte na kúsky nalámanú bielu čokoládu.
- Za stáleho miešania čokoládu rozpustite, aby ste získali hladký krém.
- Odstavte a nechajte najskôr vychladnúť pri izbovej teplote a potom vložte na aspoň 4 hodiny, ale lepšie cez noc, do chladničky.
- Po uplynutí potrebnej doby rozmixujte vanilkové oblátky a zmiešajte ich s bielou čokoládovou zmesou.
- Pomocou lyžice odoberajte kúsky zmesi a do jej stredu vložte olúpanú mandľu.
- Rukami vytvarujte do tvaru guličky.
- Rovnakým spôsobom postupujte, kým nespracujete všetko cesto.
- Každú Rafaelo guličku nakoniec obaľte v strúhanom kokose a vložte do papierových košíčkov.
- Skladujte v chlade.

Kokos môžete pri vianočnom pečení použiť len v receptoch na Rafaelo guličky, ale aj pri príprave nepečených cukroviniek šuhajdy. Inšpirujte sa!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta