Nepečené kokosové pečivo na plech (Bounty)
24. 9. 2025
Bounty si získalo veľké ovácie aj na našom slávnostnom tanieri. Vyskúšajte jednoduchý recept na túto dobrotu. Chutí dokonca lepšie ako z obchodu.
Ingrediencie:
- 400 g sladkého kondenzovaného mlieka (pozri tip)
- 250 g kokosu
- 2 lyžičky vanilkového cukru
Na obalenie
- 200 g mliečnej čokolády
- 200 g čokolády na varenie
- 30 g stuženého tuku
Postup:
- Zmiešajte kokos s kondenzovaným mliekom a vanilkovým cukrom.
- Hotové cesto dajte na 15 minút do chladničky schladiť, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- Vlhkými rukami vytvarujte tvary podobné Bounty a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Plech vložte na 30–45 minút do chladničky.
- Pripravte si čokoládovú polevu nad vodným kúpeľom.
- Po schladení polievajte čokoládou kúsok po kúsku.
- Posypte kokosom a nechajte stuhnúť.
- Cukrovinku si môžete tiež položiť na vidličku a polievať ju lyžicou nad hrncom s polevou. Uľahčíte si tak prácu.

Chcete menej sladkú variantu? Nahraďte polovicu množstva sladkého kondenzovaného mlieka tým nesladeným.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta