Nepečené pečivo zo sušienok

24. 9. 2025

Toto pečivo sa prezýva čokoládový ježko, pretože je vyrobený z drvených sušienok a vlašských orieškov.

Vyskúšajte náš recept a obohaťte svoje sviatočné menu!

Ingrediencie

  • 100 g masla
  • 395 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 150 g tmavej čokolády
  • 250 g čistých sladkých sušienok rozdrvených (podľa vlastného výberu)
  • ½ šálky (50 g) sušeného kokosu
  • ½ šálky (65 g) nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 2 lyžičky kakaového prášku
  • 290 g extra tmavej čokolády
  • 2 lyžice rastlinného oleja alebo kokosového oleja (voliteľné)

Postup

  • Formu na pečenie vymažte alebo vyložte papierom na pečenie a odložte ju nabok.
  • Maslo, sladené kondenzované mlieko a pol tmavej čokolády vložte do misky, vhodné do mikrovlnnej rúry. Asi 3–4 minúty zahrievajte, kým sa všetko nerozpustí.
  • Zmes následne vyberte a premiešajte.
  • Pridajte do zmesi drvené sušienky, kokos, vlašské orechy a kakaový prášok. Znovu premiešajte.
  • Pripravenú zmes rozotrite do pripravenej formy.
  • Ak nechcete používať na roztopenie mikrovlnku, môžete všetko rozpustiť v rajnici na sporáku.
  • Rozpustite vo vodnom kúpeli druhú polovicu čokolády a zmes v mise ňou polejte.
  • Všetko nechajte chladiť po dobu minimálne 3 hodín.
  • V chladničke vám toto nepečené vianočné pečivo vydrží až 5 dní.

Hranaté nepečené pečivo zo sušienok na bielej servírovacej tácke.
zdroj: bakeplaysmile.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.2 / 5 (28 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *