Nepečené pečivo zo sušienok
24. 9. 2025
Toto pečivo sa prezýva čokoládový ježko, pretože je vyrobený z drvených sušienok a vlašských orieškov.
Vyskúšajte náš recept a obohaťte svoje sviatočné menu!
Ingrediencie
- 100 g masla
- 395 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 150 g tmavej čokolády
- 250 g čistých sladkých sušienok rozdrvených (podľa vlastného výberu)
- ½ šálky (50 g) sušeného kokosu
- ½ šálky (65 g) nahrubo nasekaných vlašských orechov
- 2 lyžičky kakaového prášku
- 290 g extra tmavej čokolády
- 2 lyžice rastlinného oleja alebo kokosového oleja (voliteľné)
Postup
- Formu na pečenie vymažte alebo vyložte papierom na pečenie a odložte ju nabok.
- Maslo, sladené kondenzované mlieko a pol tmavej čokolády vložte do misky, vhodné do mikrovlnnej rúry. Asi 3–4 minúty zahrievajte, kým sa všetko nerozpustí.
- Zmes následne vyberte a premiešajte.
- Pridajte do zmesi drvené sušienky, kokos, vlašské orechy a kakaový prášok. Znovu premiešajte.
- Pripravenú zmes rozotrite do pripravenej formy.
- Ak nechcete používať na roztopenie mikrovlnku, môžete všetko rozpustiť v rajnici na sporáku.
- Rozpustite vo vodnom kúpeli druhú polovicu čokolády a zmes v mise ňou polejte.
- Všetko nechajte chladiť po dobu minimálne 3 hodín.
- V chladničke vám toto nepečené vianočné pečivo vydrží až 5 dní.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta