Nepečení snehuliaci
24. 9. 2025
Na Vianoce by nemala byť nuda. To sa týka aj dobrôt, ktoré budú na vašom stole.
Rozveseľte svoj stôl cukrovinkami v tvare snehuliaka! Ocenia to predovšetkým deti.
Ingrediencie
- 200 g kokosu
- 100 g zmäknutého masla
- 100 g mletých vlašských orechov (je možné použiť aj kúsky bielej čokolády)
- 80 g práškového cukru
- 2 lyžice rumu
- špáradlá
- marcipán alebo guličky či malé okrúhle sušienky na dozdobenie
Postup
- Všetky suroviny zmiešajte a vytvorte jednoliatu hmotu. Pokiaľ hmota nebude držať tvar, pridajte viac kokosu. Pokiaľ sa bude hmota naopak rozpadať, pridajte viac zmäknutého masla.
- Hotovú zmes nechajte odpočinúť v chladničke.
- Zatiaľ čo zmes tuhne, pripravte si špáradlá.
- Z cesta vytvarujte guličky dvoch alebo troch veľkostí.
- Guličky napichujte na špáradlo v poradí od najväčšej po najmenšiu.
- Pokiaľ bude časť špáradla trčať von, odlomte ju.
- Pomocou zdobenia, dotvorte snehuliakom tvár a ďalšie časti.

Máte radi puding? Vyskúšajte aj ďalšie výborné recepty na pudingové vianočné pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta