Nepravá homárová nátierka z filé
24. 9. 2025
Homára možno nahradiť aj kúskom rybieho filé. Majonézu môžete nahradiť kombináciou bieleho jogurtu a kyslej smotany.
Ingrediencie:
- 200 g rybieho filé (napríklad treska)
- 80 g zeleru
- 50 g mrkvy
- 1 jablko
- 100 g majonézy
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- čerstvá šťava z polovice citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Rybie filé poduste niekoľko minút domäkka.
- Keď filé chladne, nastrúhajte najemno mrkva, zeler a jablko.
- V prípade priania je možné zeler a mrkvu krátko podusiť, ale nie je to nutné.
- Vyhliadnuté filé roztlačte vidličkou a odstráňte prípadné kosti.
- Jablko vytlačte, aby ste z neho odstránili prebytočnú šťavu.
- Do misky s roztlačeným filé pridajte mrkvu, zeler a jablko a zamiešajte.
- Pridajte majonézu a všetko dôkladne spojte.
- Ochutnajte a dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
Pred servírovaním nátierku opäť nechajte niekoľko hodín v chladničke, lepšie do seba preniknú jednotlivé chute.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta