Nepravá homárová nátierka z filé

24. 9. 2025

Homára možno nahradiť aj kúskom rybieho filé. Majonézu môžete nahradiť kombináciou bieleho jogurtu a kyslej smotany.

Ingrediencie:

  • 200 g rybieho filé (napríklad treska)
  • 80 g zeleru
  • 50 g mrkvy
  • 1 jablko
  • 100 g majonézy
  • 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
  • čerstvá šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Rybie filé poduste niekoľko minút domäkka.
  2. Keď filé chladne, nastrúhajte najemno mrkva, zeler a jablko.
  3. V prípade priania je možné zeler a mrkvu krátko podusiť, ale nie je to nutné.
  4. Vyhliadnuté filé roztlačte vidličkou a odstráňte prípadné kosti.
  5. Jablko vytlačte, aby ste z neho odstránili prebytočnú šťavu.
  6. Do misky s roztlačeným filé pridajte mrkvu, zeler a jablko a zamiešajte.
  7. Pridajte majonézu a všetko dôkladne spojte.
  8. Ochutnajte a dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.

Pred servírovaním nátierku opäť nechajte niekoľko hodín v chladničke, lepšie do seba preniknú jednotlivé chute.

Miska s nátierkou z rybieho filé.
zdroj: dixonsseafood.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *