Netradičné orechové kremrole
24. 9. 2025
Tieto trubičky sú jemné, nielen vďaka svojmu cestu, ale aj vďaka chutnému talianskemu krému, ktorý jednoducho musíte vyskúšať.
Na záver ich stačí posypať práškovým cukrom a položiť na vianočný stôl. Uvidíte, že s nimi zožnete úspech!
Ingrediencie
Cesto
- 380 g múky
- 250 g masla
- 200 g kyslej smotany
- 1 vajce
Krém
- 150 g vaječných bielkov
- 120 g kryštálového cukru
- 240 g cukru
- trochu vody
- nasekané lieskové oriešky (množstvo podľa vlastnej chuti)
Postup
- Z múky, kyslej smotany a masla, nakrájaného na kocky, vypracujte krehké cesto, zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte na najmenej 3 hodiny do chladničky.
- Pripravte si kovovú formu na trubičky s pudingom a vymažte ju tukom.
- Cesto rozvaľkajte a nakrájajte na prúžky, ktoré omotajte okolo kovových trubičiek tak, aby ich cesto zakrylo.
- Povrch potrite rozšľahaným vajcom a upečte v predhriatej rúre. Pečte pri 170 stupňoch asi 12 minút – trubičky sledujte, aby sa nespálili.
- Po upečení ich nechajte trochu vychladnúť a teplé trubičky opatrne vyberte z formy.
- Bielky vyšľahajte s práškovým cukrom do peny. V hrnci priveďte do varu 240 g cukru s trochou vody a uvarte sirup (keď dosiahnete teplotu sirupu 115 stupňov, vypnite horák). Pridajte toľko vody, aby bol cukor ponorený. Nepridávajte viac.
- Pripravený sirup vlejte za stáleho miešania malým prúdom do šľahačky. Miešajte, kým nevznikne hladká, lesklá tuhá pena. Do peny pridajte oriešky.
- Penou naplňte trubičky a ich povrch posypte cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom