Netradičné vanilkové rožteky bez orechov
24. 9. 2025
Najčastejšie sa vanilkové rožteky obaľujú samozrejme v cukre. Prečo ale neskúsiť tento zaujímavý variant s čokoládou a kokosom!
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 2 šálky mletých mandlí
- 1 a 1/4 šálky zmäknutého masla
- 2/3 šálky cukru
- 1/2 šálky holandského kakaa alebo kakaa na pečenie
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/8 čajovej lyžičky soli
Na ozdobu
- čokoládová poleva alebo rozpustená horká čokoláda
- 1-2 PL práškového cukru
- 3-4 PL strúhaného kokosu
Postup:
- V mise vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej peny.
- Vmiešajte mandle a vanilku.
- V inej mise zmiešajte preosiatu múku, kakao a soľ.
- Postupne múčnu zmes vmiešajte do krémovej zmesi.
- Vypracujte v cesto, ktoré zabaľte do potravinovej fólie a uložte na aspoň 2 hodiny do chladničky.
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Z cesta postupne vytvarujte 2-3 cm dlhé valčeky, ktoré následne ohnite do tvaru polmesiaca.
- Položte ich na plechy vyložené papierom na pečenie a pečte 10-12 minút.
- Hotové vanilkové rožteky vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Následne rožteky ponorte do polovice do čokoládovej polevy alebo rozpustenej čokolády.
- Prebytočnú čokoládu nechajte odkvapkať.
- Položte cukrovinky na papier na pečenie a posypte kokosom.
- Nechajte stuhnúť.
- Na záver konce rožkov s čokoládou a kokosom prikryte papierom na pečenie a druhú časť posypte práškovým cukrom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta