Výborné recepty na obľúbené perníčky z Norimbergu! Vyberte si ten, ktorým tento rok ohromíte.

19. 7. 2023

Sú korenené, lahodné a putujú k nám z ďalekej histórie.

Všetci milovníci Vianoc ich jazdia ochutnať v ich tradičnej podobe do Norimbergu na krásne trhy.

Vy si dnes voňavé recepty na norimberské perníčky môžete pripraviť sami doma.

Poďte ich s nami vyskúšať!

História norimberských perníčkov

Čo robí z norimberského perníčka vyhlásenú pochúťku? Medovník získava svoju intenzívnu chuť vďaka jemnému koreniu z celého sveta: aníz z Egypta, klinčeky z Madagaskaru, zázvor a kardamón z Indie, muškátový kvet zo Sumatry, nové korenie z Mexika a škorice zjemňujú jemné cukrovinky do podoby špeciality.

V histórii boli suroviny ako med a korenie veľmi drahé. Medovníky preto patrili iba na stoly prominentov. Kuchárov predovšetkým zaujala fermentácia, ktorá prebiehala v ceste sladenom medom a vytvárala v ňom bubliny. Známy sa Lebkuchen stali potom, čo ich cisár Friedrich III. venoval niekoľkým tisícom detí, dokonca zdobené vlastným portrétom. Najznámejšie Lebkuchen sú z Norimbergu, ktorý dodnes túto pochúťku predáva ako svoje historické dedičstvo.

Ak chcete ochutnať pravé Lebkuchen, vyrazte na vianočné trhy v Norimbergu. Prinášame vám o nich všetky informácie.

Norimberské perníčky sú obľúbenou pochúťkou v celej Európe, minimálne sa na ne schádzajú ľudia na norimberské vianočné trhy, aby ich aspoň raz ochutnali v bežnej podobe. Vďaka nám si dnes môžete pripraviť túto skvostnú dobrotu pri sebe doma, dajte sa do pečenia. Prajeme dobrú chuť!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.3 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *