Norimberský perník na plech

24. 9. 2025

Ich skvelá chuť sa krásne prepíše aj do nasledujúceho receptu, v ktorom nebudete musieť nič zdĺhavo vykrajovať. Norimberský perník si totiž pripravíme na plechu a bude rovnako vynikajúci!

Ingrediencie:

  • 350 g hladkej múky
  • 100 g mandlí
  • 300 g trstinového cukru
  • 3 ČL perníkového korenia
  • 2 ČL kakaa
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 150 g kandizovaného ovocia
  • 150 g masla
  • 250 ml mlieka
  • 2 ks vajcia
  • 3 PL medu
  • 100 g cukru múčka
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL horúcej vody
  • lúpané mandle vcelku

Postup práce:

  • Do väčšej misky dajte múku a tiež kakao. Dobre premiešajte.
  • Pridajte cukor, mleté mandle, perníkové korenie a prášok do pečiva a znova dobre zamiešajte.
  • Do pripravenej zmesi pridajte nadrobno nakrájané kandizované ovocie a znovu dobre zapracujte.
  • Rúru predhrejte na 180 stupňov.
  • Plech vyložte papierom na pečenie.
  • K rozpustenému maslu pridajte mlieko, med, vajíčka a vyšlite do peny.
  • Vlejte k múčnej zmesi a premiešajte.
  • Cesto starostlivo rozotrite na plech a ozdobte mandľami.
  • Pečte v predhriatej rúre 25 minút.
  • Ako posledný krok si pripravte polevu.
  • Preosiaty práškový cukor zmiešajte s citrónovou šťavou a riadne utrite.
  • Po lyžiciach pridávajte horúcu vodu tak, aby vznikla hladká poleva.
  • Medovník nechajte vychladnúť a potrite ho rovnomerne citrónovou polevou.
  • Akonáhle poleva zatuhne, môžete krájať na kúsky a podávať.
Nakrájaný norimberský perník na plech s citrónovou polevou.
zdroj: www.chefkoch.de

Ak hľadáte inšpiráciu na zdobené vianočné cukrovinky, všetkým vás radi prevedieme a ukážeme vám, ako na to!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.5 / 5 (24 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *