Nugátové rezy z mandľovej múky
24. 9. 2025
Nugátové sušienky sú absolútnym chuťovým zážitkom. Nenechajte si ho ujsť.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 200 g mandľovej múky
- 140 g zmäknutého masla
- 100 g cukru
- 80 g strúhaných lieskových orechov
- 2 vajcia
- lyžička škorice
- lyžica oleja
Na polevu:
- 200 g tmavej čokolády
- 80 ml šľahačky
- Štipka soli
Postup:
- Mandľovú múku vypracujte so zmäknutým maslom, cukrom, strúhanými lieskovými orechmi, vajcami, škoricou a olejom na hladké cesto.
- Uhneťte z neho guľu a nechajte ju odpočívať pri izbovej teplote asi 15 minút.
- Potom z nej na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte plát s hrúbkou asi 1 cm.
- Celý ho položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Predhrejte rúru na 170 °C a pečte asi 15 minút.
- Po vybratí z rúry ešte horúce nakrájajte na obdĺžniky.
Poleva:
- Rozpustite čokoládu so smotanou a soľou za stáleho miešania v kastróliku. Metličkou dobre premiešajte a v hotovej poleve namáčajte konce cukroviniek.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta