Obaľované hranolky z kapra pečené v rúre
24. 9. 2025
Pre tých, ktorí radi jedia na Vianoce ryby, je tu tento recept na kaprú hranolky, ktorý si behom chvíľky ľahko pripravíte a môžete ho servírovať na Štedrovečernú večeru. Najlepšie je, že na prípravu tohto chutného pokrmu môžete použiť akúkoľvek rybu a ako predjedlo servírovať jednuz týchto lahodných rybích polievok . Inšpirujte sa u nás!
Čo budeme potrebovať
- 500 g kapra (nakrájaného na prúžky)
- 180 g panko strúhanky
- soľ
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica majonézy
- 2 kolieska citróna (na podávanie)
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice parmezánu
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 vajce
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Strúhanku rozprestrite na pekáč s nastriekaným kuchynským olejom. Opekajte ich dozlatista 3–4 minúty.
- Strúhanku preložte do misky a podľa chuti pridajte parmezán, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
- Zvýšte teplotu rúry na 220 stupňov.
- Zmiešajte vajcia, majonézu, múku a soľ a korenie.
- Kaprie filety namáčajte do cestíčka a obaľujte ich v strúhanke.
- Preložte na vymastený plech a postriekajte trochou oleja.
- Vložte plech do predhriatej rúry a pečte 12 minút do chrumkava.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta