Obaľované hranolky z kapra pečené v rúre

24. 9. 2025

Pre tých, ktorí radi jedia na Vianoce ryby, je tu tento recept na kaprú hranolky, ktorý si behom chvíľky ľahko pripravíte a môžete ho servírovať na Štedrovečernú večeru. Najlepšie je, že na prípravu tohto chutného pokrmu môžete použiť akúkoľvek rybu a ako predjedlo servírovať jednuz týchto lahodných rybích polievok . Inšpirujte sa u nás!

Čo budeme potrebovať

  • 500 g kapra (nakrájaného na prúžky)
  • 180 g panko strúhanky
  • soľ
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica majonézy
  • 2 kolieska citróna (na podávanie)
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice parmezánu
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 vajce

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Strúhanku rozprestrite na pekáč s nastriekaným kuchynským olejom. Opekajte ich dozlatista 3–4 minúty.
  • Strúhanku preložte do misky a podľa chuti pridajte parmezán, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte.
  • Zvýšte teplotu rúry na 220 stupňov.
  • Zmiešajte vajcia, majonézu, múku a soľ a korenie.
  • Kaprie filety namáčajte do cestíčka a obaľujte ich v strúhanke.
  • Preložte na vymastený plech a postriekajte trochou oleja.
  • Vložte plech do predhriatej rúry a pečte 12 minút do chrumkava.
V rúre pečené krehké kaprie hranolky v pekáčiku.
Zdroj: momsdish.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.7 / 5 (21 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *