Orechové košíčky s čokoládovou polevou

24. 9. 2025

Veľkosť košíčkov závisí od vašich osobných preferencií. Menšie pečivo je na pohľad krajšie, ale samozrejme pracnejšie na prípravu.

Ingrediencie:

Cesto

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 170 g cukru
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 30 g nesladeného kakaového prášku
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kôra a šťava z jedného citróna

Náplň

  • 300 g mletých vlašských orechov
  • 100 g cukru múčka
  • 50 ml rumu
  • 50 ml mlieka
  • ríbezľová marmeláda

Čokoládový krém

  • 300 g masla
  • 150 g cukru múčka
  • 3 vajcia
  • 2 PL nesladeného kakaového prášku

Čokoládová poleva

  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g masla

Postup:

  1. Do väčšej misy preosejte múku, cukor a kakao.
  2. Pridajte rozpustené maslo, mleté orechy, citrónovú kôru a šťavu a vypracujte v cesto.
  3. Vzniknuté cesto zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na hodinu do chladničky.
  4. Medzitým si pripravte orechovú náplň.
  5. V mise zmiešajte mleté orechy, cukor, teplé mlieko a rum.
  6. Pomocou cesta naplňte formičky na košíčky a pečte 12-15 minút v rúre predhriatej na 175 °C.
  7. V medziobdobí pripravte čokoládový krém.
  8. Nad parou vyšľahajte vajcia s cukrom a potom do zmesi pridajte maslo vyšľahané do peny a kakao.
  9. Všetko spoločne vyšľahajte do podoby hladkého krému.
  10. Upečené a vychladnuté košíčky potrite malým množstvom ríbezľovej marmelády.
  11. Potom pridajte orechovú náplň a na ňu pomocou zdobidla naneste čokoládový krém.
  12. Vložte na dve hodiny do chladničky vychladnúť a potom namočte košíčky do teplej polevy z rozpusteného masla s čokoládou.
Izidor košíčky s čokoládovým krémom.
zdroj: mysundayfeastblog.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.4 / 5 (14 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *