Orechové mušličky

24. 9. 2025

Ak chcete mať cukrovinky menej sladké, môžete cesto pripraviť úplne bez cukru. Okrem orechovej náplne je možné použiť aj polovičky orechov. V tom prípade je lepšie mušličky úplne neuzatvárať a nechať ich mierne „rozškľabené“.

Ingrediencie:

  • 280 g hladkej múky
  • 220 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1-2 vajcia
  • štipka soli

Orechová náplň

  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 60 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 1 PL rumu
  • štipka škorice

Postup:

  1. V mise zmiešajte všetky ingrediencie na prípravu cesta.
  2. Cesto spracujte a následne vložte na 30 minút do chladničky.
  3. V medziobdobí si pripravte orechovú náplň.
  4. Mleté vlašské orechy a práškový cukor zmiešajte v miske, pridajte bielok, rum a škoricu.
  5. Dôkladne premiešajte.
  6. Predhrejte si rúru na 180 °C
  7. Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho na plát s hrúbkou približne 3-4 mm.
  8. Pohárom alebo hrnčekom vykrájajte kolieska a do každého vložte lyžičku orechovej náplne.
  9. Následne koliesko prehnite, stlačte okraje a vytvarujte žabie huby.
  10. Pečte približne asi 10 minút, v závislosti od veľkosti cukroviniek.
  11. Na záver obaľte ešte teplé cukrovinky v práškovom cukre
zdroj: .diamant-zucker.de

Recepty na žabie huby nie sú jedinými vianočnými cukrovinkami s orechmi. Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na orechové cukrovinky.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

4.8 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *