Orechové rumové kocky
24. 9. 2025
Toto orechové vykrajované pečivo je skvelé, ak máte v špajze nejaký kokos alebo orechy navyše.
Vyskúšajte ho!
Ingrediencie
Kocky:
- 250 g masla
- 200 g cukru krupica
- 170 g polohrubej múky
- 140 g lieskových orieškov (voliteľné)
- 140 g čokolády
- 6 ks vajec
- ½ balenia prášku do pečiva
- 2 cl mlieka
- 2 cl rumu
Na obalenie:
- čokoláda
- kokos
Postup
- Oddeľte bielky od žĺtkov. Z bielkov a soli vyšľahajte sneh a odložte ho bokom.
- Ďalej zmiešajte maslo so soľou a cukrom. Potom do hmoty pridajte oddelené žĺtky.
- Pridajte nasekanú čokoládu, orechy, mlieko, rum, múku a prášok do pečiva.
- Nakoniec jemne vmiešajte sneh.
- Vytvorené cesto dajte na vyšší plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 30 minút, vo vyhriatej rúre, na 175 °C.
- Po vychladnutí rozkrájajte cesto na rovnomerné kocky, ktoré môžete ešte mierne namočiť v rume. Záleží, ako veľmi rumovú chuť chcete.
- Namočte kocky do rozpustenej čokolády a obaľte ich kokosom. Ak nechcete použiť kokos, môžete rumové pečivo ozdobiť lieskovými orieškami.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta