Parížske trubičky z lístkového cesta
24. 9. 2025
Máte radi Paríž a chcete kúsok z nej priniesť na váš vianočný stôl?
Potom musíte vyskúšať tento recept z lístkového cesta a pekanových orechov, ktoré vytvárajú dokonalú kombináciu chutí!
- 1–2 balenia lístkového cesta
Krém
- 100 g horkej čokolády na varenie
- 250 ml 15% krémovej smotany
- lieskové oriešky
- Listové cesto nakrájajte na prúžky a omotajte ich okolo kovových formičiek na trubičky. Položte ich na plech, vyložený papierom na pečenie. Potrite ich vajcom a posypte nasekanými orechmi. Pečte pri 200 °C, približne 8 minút.
- Zatiaľ čo sa pečivo pečie, pripravte si krém.
- Rozohrejte čokoládu a vlejte do nej smotanu. Nevarte. Potom nechajte vychladnúť a uložte do chladničky aspoň na 12 hodín. Po tejto dobe zmes vyšľahajte do tuhého krému.
- Akonáhle je krém pripravený, naplňte ním upečené trubičky a dozdobte podľa vlastného vkusu.

Preskúmajte tie najchutnejšie recepty na parížske rožky!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Plnené vianočné trubičky z medového cesta
Medové Ferrero Rocher trubičky s čokoládovým krémom